dinsdag 19 februari 2008

Presidente

Vandaag komt de presidente madam Ellen Sirleaf Johnson op bezoek. Alles wordt in gereedheid gebracht: de eetzaal, de international lounge waar ze haar praatje gaat houden, het dock wordt aangeveegd en nog eens, schip is weer geverfd (jaarlijks gebeuren hoor), bloemen zijn bezorgd en er is een hoog security gehalte. Ze kan om 14.00 uur komen, maar ook om 15.00 uur, misschien wel om 16.00 uur, maar voor 17.00 uur.....
Wij hebben vanmorgen eerst nog instrukties gekregen wat we NIET mochten doen: op de dock lopen (vanwege veilgheid), ineens achter een deur vandaan springen en je vriend snel een foto laten maken met jou en de presidente. Wat WEL: op het deck staan om foto's te maken en mooie kleren aan en haar praatje volgen op de flatscreens die overal in het schip hangen. Alleen de longtermers en degenen die hier wat specials doen zijn uitgenodigd om bij de ceremonie aanwezig te zijn.

Ze is geweest! Ja, een hele happening. Buiten op het dock stonden al militairen met geweren in de aanslag het water af te turen of er ergens nog een sprankje onheil was te bespeuren, prachtige auto's kwamen aangereden met bewapende mannen hangend aan de auto op de treeplank. Iedereen vloog in de houding. Prachig voetenbankje van rood fluweel werd tevoorschijn gehaald en door haar hofdame neergezet. Misses kon uitstappen. Ik snap al die veiligheid wel, helaas moet het gewoon. Samen met een aantal van het managementteam liep ze de loopplank op, al zwaaiend naar de bemanning die op het deck stonden (ik ook natuurlijk) Zie foto.

De toespraken konden we volgen op de screens. Ze is natuurlijk dankbaar dat we er zijn en zal een grote foto van het schip neerhangen in de kamer waar president Bush deze week zijn bezoek zal brengen.

Groetjes namens de presidente van Liberia